Datornicii la stat ar putea fi împiedicați să cumpere mașini

masini4

Ministrul Dezvoltării și Administrației, Cseke Attila, a anunțat noi măsuri drastice pentru micșorarea deficitului bugetar care îi vizează pe toți românii. Acesta a vorbit despre posibilitatea blocării achizițiilor de mașini de către români, dacă aceștia au datorii la stat, potrivit b1tv.ro.
Cseke Attila a declarat că legislația în vigoare prevede că o persoană care își dorește să vândă un autoturism trebuie să achite prima dată toate datoriile fiscale. Acest principiu ar urma să fie aplicat și pentru românii care vor dori să cumpere un vehicul. Ei nu vor mai putea să facă achiziții dacă au restanțe la impozitele pe terenuri, locuințe sau amenzi de parcare neplătite.
„Este corect ca nu doar unii cetăţeni să-şi achite taxele şi impozitele locale. Trebuie să fim responsabili în egală măsură şi să ne achităm datoriile. Putem citi în presă despre administraţii locale, primării, care nu-şi pot acoperi cheltuielile de funcţionare sau salariile din veniturile proprii.
Trebuie să înţelegem de ce se întâmplă acest fenomen şi să modificăm legislaţia, astfel încât autorităţile locale să poată colecta, în mod echitabil, taxele şi impozitele locale”, a declarat ministrul dezvoltării.
Totodată, un permis de conducere care este suspendat din cauza unei contravenții care este comisă în trafic, va putea fi redobândit doar după achitarea integrală a amenzii, a adăugat ministrul.
Referitor la eliberarea autorizațiilor de construire, administrațiile locale vor putea emite aceste documente doar dacă solicitantul nu are datorii către bugetul local, iar instituțiile statului ori administrațiile publice vor putea reține, din ajutoarele sociale, datorii precum impozitul pe imobile ori alte impozite locale.
Guvernul Ilie Bolojan a pornit într-o cursă pentru creșterea veniturilor la buget. În acest context au fost anunțate mai multe măsuri fiscale pe care românii vor trebui să le suporte. În paralel Guvernul lucrează și la un pachet pentru scăderea cheltuielilor bugetare. De exemplu, Guvernul vrea să modifice sporul pentru angajații implicați în proiecte finanțate din fonduri europene astfel încât să varieze de la 5% la 50% și să țină cont de valoarea proiectului și de progresele implementate în proiect.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *